2009. szeptember 22., kedd

Bolhapiac

Bolhapiacon mindig vicces dolog számítógépet venni, főleg komplettet monitorral meg billentyűzettel. Egy ismerősöm vásárolt a mayfairi piacon egy komplett Compaq munkaállomást színben és dizájnban hozzá passzoló monitorral meg kiegészítőkkel, az egész eszcájgért negyven fontot fizetett egy alacsony, kopasz töröknek. Megkért, hogy tegyünk rá Xp-t.

Hazahozta a gépet, és már első ránézésre gyanús lett, hogy a brit egészségügyi hivatal, az NHS matricája virít az elején. A csodálkozás még nagyobb lett, amikor bekapcsoltuk, és simán elindult a rátelepített Xp... mint kiderült, egész egyszerűen kihúzták a dugót a hálózatból és selejtezték a vasat, az adatok törléséről (urambocsá' megsemmisítéséről mondjuk egy közepes méretű pneumatikus ütvefúróval) nem gondoskodtak.

Helix-szel image-eltük a vinyót, és megnéztük, mi mindent rejt. Meglepően érdekes dolgokat találtunk. Itt voltak például a 360 fokos értékelés sablonjai (ezeket elsőre felismertük, ugyanis rájuk van írva hatalmas betűkkel), rengeteg Excel-tábla, Word-doksi, amik bizonyára érdekes adatokat rejtenek.

A briteknél amúgy is nagy hagyománya van a fontos adatok elhagyásának, de azért egészen meglepő, hogy a fontos adatokért bolhapiacra kell menni.

1 megjegyzés:

  1. Hi! Nem konkrétan erre a postra reagálnék. Az egész bloghoz szeretnék gratulálni! Sajnos csak ma akadtám rá, nagyon jók az írásaid! Remélem nem nagyod abba a blogolást! Igaz még csak a felénél járok, de ma végig olvasom az összes postot :) Grat mégegyszer!

    VálaszTörlés

Kommentek